Criteris Dietètics

criteris dietetics1

Una alimentació adequada hauria d’aportar-nos els nutrients bàsics que són sis:

  • Aigua

    És l´element bàsic per a la vida, ja que és el principal constituent del nostre organisme

  • Minerals

    Regulen els processos metabòlics del nostre organisme i són necessaris per la formació dels ossos, com el calci. La font més important de calci és la llet

  • Vitamines

    La seva principal funció és regular les reacions químiques que formen els processos vitals del nostre organisme

  • Proteïnes

    Són indispensables per a la reconstrucció de les cèl.lules i de les defensas de l´organisme. Han de ser presents als aptas de cada dia

  • Greixos

    Constitueixen la nostra reserva energètica. Són la font principal d´àcids grassos essencials.

  • Hidrats de carboni

    Aporten l’energia que l`organisme utilitza de forma immediata

Es recomana una Dieta Diària composta per :

  • Grup de les fruites i hortalitzes : 2 racions, una crua.
  • Grup de les verdures : 2 racions
  • Grup de la carn i del peix : 2 racions
  • Ous : No sobrepassar els 3 ó 4 per setmana
  • Grup del pa i les fècules : 5 racions
  • Grup de la llet i derivats : 2 racions

criteris dietetics2